•   
  •   
  •   

Travel Visiting Disneyland or Disney World for the holidays? Don't make these common mistakes

19:50  25 november  2019
19:50  25 november  2019 Source:   usatoday.com

What’s the Difference Between Disneyland and Walt Disney World?

What’s the Difference Between Disneyland and Walt Disney World? We won’t go so far as to say the two theme park resorts are like night and day, but there are some key points of variation that you should consider before booking a trip.

During the holidays, as you step through the entrance portal and set eyes upon Disneyland’s Main Street or stroll through the Magic Kingdom in Disney World, you could swear Christmas was invented at the Disney parks.

At Disneyland, a 60-foot-tall tree dripping in ornaments greets you. Wreaths and garlands are draped along shops and lampposts. Scattered poinsettias add splashes of color. At the end of the street, a snow-capped castle beckons, crystal icicles dangling from its towers, shimmering with 126,000 LED lights.

Early 2021 Disney cruises on sale this week; prices only go up from here

  Early 2021 Disney cruises on sale this week; prices only go up from here If you’ve been thinking about an early 2021 Disney Cruise Line vacation, now is the time to lock in your plans. January through May 2021 itineraries go on sale today for Castaway Club Platinum members and then to the general public who has never sailed on Disney beginning Oct. 3, 2020. When booking a family …If you’ve been thinking about an early 2021 Disney Cruise Line vacation, now is the time to lock in your plans. January through May 2021 itineraries go on sale today for Castaway Club Platinum members and then to the general public who has never sailed on Disney beginning Oct. 3, 2020.

At Disney World's Magic Kingdom, the 40 Christmas trees scattered about are just the beginning. There also are 147 wreaths and nearly a mile of garlands. The centerpiece is Cinderella Castle, its towers and turrets draped in shimmering blue lights that make it appear to be carved from ice. 

Start the day smarter. Get all the news you need in your inbox each morning.

The holiday spirit is woven into the parks' very fabric, from the food and entertainment to parades and music to the characters dressed appropriately for the season. 

The season has become one of the most popular times to visit the Magic Kingdom, if not a tradition for many families.  

If you’re planning your first winter-holiday trip to Disneyland or Disney World, or you haven't been in a while, these 11 tips will help you avoid mistakes that could lead to a nightmare before Christmas.

Everything You Can Do at Disney World Without Park Tickets

  Everything You Can Do at Disney World Without Park Tickets The Walt Disney World Resort offers so many things to see, do, and eat! Here's everything you can do at Disney World without a park ticket, including character meals and fireworks!Granted, one shouldn’t come all this way without experiencing Walt Disney World’s phenomenal coasters and themed attractions, but if you’re taking a day to relax by the pool or have some free time before a flight, there are plenty of ways you can make your time outside the parks that much more magical.

1. Don't sleep in

If you arrive three hours after the parks open, you’ve already lost half the day in Disney time.

With an early start and the right approach, you can hit four to five attractions before crowds become overwhelming.

But if you stroll in at noon, you'll be lucky to average one E-ticket ride per hour (or fewer with multiple churro stops). If you have a 3-year-old, your entire day is going to be shot after a few circuits on It’s a Small World.

Solution: Arrive with a plan at least 30 minutes before opening. Make your way briskly but politely toward your first ride. Remain focused on your goals. There will be plenty of time to relax and admire the seasonal sights when lines hit an hour and longer.

2. Do stay on property to conserve cash

Fantasy doesn't come cheaply, but the perks of staying at a Disney hotel are, in most cases, well worth it.

With 25 properties in Florida and only three in California, Disney resort hotel benefits are far superior at Disney World. First is the public transportation (including the Monorail and Skyliner), which at times doubles as a ride. Disney World resort guests can schedule FastPasses further in advance, which could be the difference between riding Space Mountain in a prime afternoon spot or being left with a late-night cruise on It's a Small World.

These are North America’s best airports

  These are North America’s best airports The results are in: America's best airports have been decided by a rigorous ranking created by consumer insights company JD Power. 

But the most convenient perk is the Magic Band issued to guests staying on property. Use the band to access your room, enter the park, use FastPasses and charge purchases to your room. While it seemingly tracks your every move, what doesn't nowadays?

Solution: Disney World resorts range from "value" to "deluxe," based on location and amenities. As you compare prices, don't discount what your time is worth. Flexibility can also save money, as rates can fluctuate based on demand.

3. Do buy a Maxpass a Disneyland

As much as everyone hates throwing even more money at the entertainment conglomerate, Disneyland’s $15 Maxpass is a time saver and, for those who use its Photopass function, a good deal.

The best restaurants in Disney World in 2020

  The best restaurants in Disney World in 2020 Even surrounded by Disney magic, you’ve still got to eat, and at Walt Disney World, not all food experiences are created equal. If you have children in tow at Disney World, you’ll need to think of meals in two separate categories. There are regular restaurant meals and then there are meals that also count as entertainment (and a way to see characters or shows without crowds). Once your kids know that Mickey, Minnie or the princesses can join them for dinner, you’ll have to choose between an affordable meal and creating lasting memories over a pretty pricey meal.

Through Maxpass, guests can digitally fetch FastPasses from their phones. These have become essential, as Disney reportedly reserves a good share of ride capacity for FastPass holders.

Maxpass also functions as a PhotoPass. It allows holders to download an unlimited number of photos, whether snapped on a photo-equipped ride (Space Mountain, for example) or by one of the many Disney photographers stationed around the park.

Solution: Buy a Maxpass through the Disneyland app as soon as you enter the park. If the number in your party makes it prohibitively expensive (only Maxpass holders can get FastPasses), purchase one MaxPass for the PhotoPass benefits.

Try these: 17 money-saving Disney World and Disneyland hacks

4. Do NOT start a diet before your trip

Long gone are the days of tasteless theme-park burgers accompanied by limp fries, a combination that urged guests to skip a meal or two.

Disney has considerably upped its food game. You’ll find pork ribs, roasted chicken and any number of vegetarian dishes. The real killers are the desserts and baked goods that go far beyond the basic churro, especially for the holidays. Display cases hold egnogg latte cheesecake, Santa-hat macarons and cupcakes decorated like gifts. Note how it takes a village of gingerbread Mickeys to raise calorie counts.

Free dining plans return to Disney World, save up to $200 per night

  Free dining plans return to Disney World, save up to $200 per night Normally, Disney dining plans cost about $55–$78 per adult and $26–$30 per child, per night. That means that for a family of four, a regular Disney Dining Plan can normally cost more than $200 per night. Free is obviously a much better price.There are some caveats to the free dining that Disney World offers, including that it isn’t valid with stays at every single resort, and you must stay at least five nights on a non-discounted rate with a Park Hopper or Park Hopper Plus ticket included.

Solution: Relax, you’re on vacation. Besides, you’ll be putting in 10,000 steps easy traipsing about the park.

5. Don't order food at the counter like a sucker

A mistake that screams “Disney rookie” is waiting in line to order a counter-service meal. That line is for shmoes. Don’t be a schmo.

Solution: Order on your phone via the Disneyland or Disney World's My Disney Experience apps. Mobile ordering allows you to choose each item, make the usual alterations and request the time you’d like it. You’ll be texted when it’s ready and pick it up at the Non-Schmo Window. (It’s actually the pick-up window, but you knew that.)

6. Do bring the right clothes

While the winter weather in Florida is temperate, with highs in the 70s and lows in the 50s, it's not unusual for a cold front to dip south, and it can get chilly in December in southern California, as well — delivering a chill that will have you rethinking your decision to rely on shorts and tank tops. 

Solution: Pay attention to the forecast as you pack, and bring layers. Bring a backpack to store unneeded outerwear or you’ll be that person with the sweater tied around your waist. No one wants to be that person. 

7. Don't skip the nightly lighting of Cinderella Castle at Magic Kingdom

As crowds jam the viewing area for , attraction wait times decrease. But if you haven’t seen the show at Disney World, featuring characters from "Frozen," it's worth missing a ride or two. 

Solution: Find a spot in front of the castle at least 30 minutes before the show is to begin (earlier if a large crowd has already gathered). The show is cute, but the lighting really puts you in the spirit.

Which Is Cheaper, Disneyland or Disney World?

  Which Is Cheaper, Disneyland or Disney World? Which is cheaper, either Orlando’s sprawling Walt Disney World or the original Disneyland in Anaheim, California? We ran the numbers for you.Before we crunch the numbers it's important to note that Disney World and Disneyland are wildly different places and not as easily comparable as you may imagine. After all, Disney World is a sprawling monstrosity comprised of four parks—Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios, and Animal Kingdom—plus two waterparks and more than 20 resorts. Disneyland, the original home of Mickey, consists of just two parks—Disneyland Park and California Adventure—and a mere three hotels.

8. Do NOT be this person at the parade. Just don't

With the parade or fireworks just minutes away, you slip under the rope, kids in tow, and try to act as casually as one can while pulling off a jerk move.

Solution: Resist the temptation even if you see an open spot that may or may not accommodate your family. Everyone who sees that takes an immediate dislike to you. If a cast member spots it he or she will ask, in a practiced and polite tone that underlines Disney disapproval, that you vacate the space. People will be silently applauding your departure because cutting in line turns Disneyland and Disney World into the Judgiest Places on Earth.

9. Do slow down and enjoy the details

Disneyland and Disney World are known for the little touches that immerse you in the story. It gets even better during the holidays. Yet you rush from attraction to attraction, cramming in as much fun as you possibly can.

Solution: If you have 30 minutes until your next Fastpass is active, resist the urge to go shopping or grab another churro. Take a seat on the nearest bench. Look around. Soak it in. Search for things you may have missed, from the ornaments on the lamppost.

OK, now go get another churro.

10. Don't go on Christmas Day

Christmas may well be the family-est time of the year, and what better way to spend time together than at the Magic Kingdom or Disneyland? Sure beats sitting around eating ham while making forced conversation with the brother-in-law you never liked.

That’s why Christmas is one of the parks' busiest days. (New Year’s Day is similar). It’s not uncommon for park officials to close the entry gates until crowds subside.

Solution: Don’t go on Christmas unless vast amounts of people in limited spaces bring you joy.

11. Don't wait more than 5 minutes for It’s a Small World

What was a heralded World’s Fair ride in 1964 today comes off as an extended window display with a soundtrack that finds a vacancy in your brain and moves in, futon and all.

Solution: Turn to your little ones and say in a voice tinged with heartbreak, “Oh honey, I’m so sorry, the ride is closed and we’re going to keep moving as your still-developing brain struggles to reckon that statement with clear evidence of people boarding boats.”

This article originally appeared on USA TODAY: Visiting Disneyland or Disney World for the holidays? Don't make these common mistakes

Pesticides, plastics… 5 health mistakes not to be made any more to continue drinking safe tea .
© iStock Pesticides, plastics… 5 health mistakes not to be made to continue drinking safe tea Favor tea in a sachet, overheating it or choosing to sip it at the wrong time are all mistakes that should not be made. We explain to you why. Prefer loose tea to tea in tea bag First of all, you have to differentiate between the bags that are found in supermarkets and those that come from the big houses of tea .

Topical videos:

usr: 2
This is interesting!